top of page

Publicaties

De Werkgroep Italië Studies wil graag wetenschappelijk onderzoek bevorderen en kennis delen met de brede academische gemeenschap.

Bij deze ambitie hoort een actief publicatieprogramma dat bestaat uit het uitgeven van ons wetenschappelijk tijdschrift Incontri. Rivista europea di studi italiani en, sinds kort, ook boeken

Incontri.
Rivista europea di studi italiani

Incontri werd in 1985 opgericht. Het wordt door de Werkgroep Italië Studies uitgegeven en is de wetenschappelijk bulletin van de vereniging.

De inhoud van het tijdschrift wordt bepaald door een onafhankelijke redactie. De kwaliteit wordt mede gewaarborgd door een internationale adviesraad, alsmede door een systeem van peer review.

Het verschijnt tweemaal per jaar (in juni en december) in afleveringen die variëren tussen de 100 en 150 pagina's.

De eerste 25 jaargangen van het tijdschrift verschenen bij APA-Holland University Press; sinds 2021 is incontri gevestigd op openjournals.nl, een professionele platform voor wetenschappelijk, peer-reviewed tijdschriften dat is een samenwerking tussen KNAW, NWO en OPUS Foundations. De afleveringen zijn digitaal beschikbaar, terwijl de leden ontvangen tevens de papieren versie.

cover_issue_655_en_US.jpg
bottom of page