top of page

Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing

wo 20 mrt

|

Cleveringaplaats 1, 2311 BD Leiden, Nederland

De Opleiding Italiaanse taal en cultuur Universiteit Leiden in samenwerking met de Studievereniging Le Tre Corone en W.I.S. organiseert de thema-avond Italiaanse keuken.

Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing
Italiaanse keuken: tussen traditie en vernieuwing

Tijd en locatie

20 mrt 2024, 19:30 – 21:00

Cleveringaplaats 1, 2311 BD Leiden, Nederland

Over het evenement

Het is bekend dat Italianen voor het merendeel hun eigen identiteit ontlenen aan de lokale taalvariatie die ze spreken en aan hun lokale culinaire traditie. Magda van der Rijst (Wijnvrouw van 2020, wijnschrijfster met veel aandacht voor eten) zal Vanja van der Leeden (chef, winnaar van het Goudenkookboek van 2019 en auteur van het recent verschenen Italopop) interviewen over traditie en vernieuwing in de Italiaanse keuken. Ze zullen inzicht verschaffen over hoe de nationale keuken zich met de lokale tradities verhoudt, tot hoever je over een Italiaanse normatieve keuken kunt spreken, over het ontstaan van de neo-trattoria’s en welke verschijnselen, volgens de puristen, op dit moment de sterke culinaire traditie van Italië ondermijnen.

Toegang tot het evenement is gratis. Registratie is verplicht, de link voor het verkrijgen van tickets is https://www.eventbrite.com/e/tickets-italiaanse-keuken-tussen-traditie-en-vernieuwing-830447379467.

Biografieën

Magda van der Rijst studeerde van 1985 tot 1991 Nederlandse Taal- en Letterkunde in Leiden. Voor die tijd…

Deel dit evenement

Word lid bij Werkgroep Italië Studies

Bedankt voor de inzending!

bottom of page