Incontri


Het tijdschrift Incontri. Rivista europea di studi italiani wordt door de Werkgroep Italië Studies uitgegeven als wetenschappelijk bulletin van de vereniging. Het tijdschrift verschijnt tweemaal per jaar, in afleveringen die variëren tussen de 100 en 150 pagina's. Incontri is een volledig Open Access tijdschrift dat wordt geproduceerd door Utrecht University Library Open Access Journals.  

De inhoud van het tijdschrift wordt bepaald door een onafhankelijke  redactie. De wetenschappelijke kwaliteit van de inhoud wordt mede gewaarborgd door een internationale Wetenschappelijke Adviesraad, alsmede door een systeem van peer review.

Het tijdschrift werd in 1985 tegelijkertijd met de vereniging Werkgroep Italië Studies opgericht. De eerste 25 jaargangen van het tijdschrift (1985-2010) zijn in papieren versie verschenen bij APA-Holland University Press. Deze afleveringen zijn digitaal beschikbaar via de bibliotheek van de Radboud Universiteit Nijmegen (1985-2005). 

Vanaf 2011 (jaargang 26) wordt het tijdschrift volledig in digitale vorm uitgegeven: www.rivista-incontri.nl. Leden van de Werkgroep Italië Studies ontvangen van elke aflevering tevens een papieren versie.