Archief‎ > ‎Activiteiten‎ > ‎

Jubileum


ZONDAG 19 DECEMBER 2010, Academiegebouw, 11.00 - 17.30u
Adres: Utrecht, Domplein 29 (diverse zalen in het Academiegebouw, zie onderstaand programma)
Toegang gratis!


Programma:
(Klik voor een uitgebreide beschrijving van de diverse onderdelen op de titels, en kijk op de website van de Culturele Zondagen voor nóg meer Italiaanse activiteiten in het Academiegebouw en op andere locaties in de stad.)

11.00-13.00: Fiera del Libro: exclusieve openstelling voor WIS leden.
Leden van de Werkgroep Italië Studies krijgen de gelegenheid om als eersten in deze Fiera del Libro hun slag te slaan. Honderden Italiaanse boeken - deels afkomstig uit de collectie van wijlen Frans van Dooren - worden (bijna) gratis aangeboden: aan belangstellenden wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd.

13.00-17.00: Fiera del Libro - Boekenbazaar (in de Foyer)
Algemene openstelling van de Boekenbazaar.

13.30-15.00u:
Italia-delle-100-città estafette (in de Maskeradezaal)
In een zinderende estafette zullen leden van de WIS hun liefde voor Italiaanse steden uitdragen in een doorlopende serie stand-up columns waarin zo veel mogelijk Italiaanse steden gepassioneerd worden bezongen, van Alessandria via Catania en Rimini tot Volterra.
Welke bijzondere stad heeft uw hart veroverd? Deel uw enthousiasme met de andere leden en laat zien dat de WIS net zo’n eenheid in verscheidenheid is als Italië zelf.

15.30-17.30: Het Grote Italië Debat (in de Senaatszaal)
"Eenheid en verscheidenheid in Italië, 1985-2010"
Onder leiding van Marc Leijendekker (redacteur NRC Handelsblad en auteur van Het land van de krul. Italië achter de schermen) zullen prominente sprekers zich buigen over de vraag hoe Italië zich in de afgelopen kwart eeuw heeft ontwikkeld. Met Henk van Os (universiteitshoogleraar Kunst en Samenleving UvA en voormalig directeur van het Rijksmuseum), Roberto Payer (voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en directeur Hilton Amsterdam), Marjan Schwegman (directeur NIOD, hoogleraar UU en voormalig directeur Koninklijk Nederlands Instituut Rome), Frans Timmermans (Tweede Kamerlid PvdA, Unie van Utrecht hoogleraar UU en voormalig staatssecretaris van Europese Zaken) en Andrea Vreede (NOS correspondente Rome en auteur van De magie van Rome).

De jubileummanifestatie wordt na het debat afgesloten met een feestelijk aperitivo.
Comments